loading...
مجله اینترنتی هخامنشیان
آخرین ارسال های انجمن
سعید حیات بخش بازدید : 366 پنجشنبه 15 فروردین 1392 نظرات (0)

شبکه هاي اجتماعي و تفاوت هاي نسلي
نويسنده: محمد مهدي مولايي





نسل X هادر فيس بوک؛ ماي اسپيس در تسخير نسل هاي Y و Z

سايت هاي شبکه اجتماعي که اجتماعات مجازي کاربران اينترنتي هستند، خبرسازترين وب سايت هاي سال هاي اخيراينترنت محسوب مي شوند و بخش قابل توجهي از فعاليت هاي کاربران را در خودجاي داده اند. به تازگي مطالعه آنلايني برروي کاربران شبکه هاي اجتماعي در آمريکا انجام شده است. اين مطالعه به وسيله سايت اندرسون آناليتيکس (Anderson Analytics) و بر روي کاربران چهار شبکه اجتماعي توئيتر (Twitter)، فيس بوک (Facebook)، لينکدين (LinkedIn) و ماي اسپيس (MySpace) انجام شده است. در شماره گذشته مجله، بخشي از نتايج اين پژوهش منتشر شد که تفاوت هاي استفاده از اين چهار شبکه اجتماعي را نشان مي داد. بخش ديگري از اين مطالعه به تفاوت استفاده نسل ها و گروه هاي سني مختلف از شبکه هاي اجتماعي مي پردازد. نتايج به دست آمده از مطالعه نشان مي دهد، بين استفاده نسل هاي مختلف از شبکه هاي اجتماعي و همچنين انگيزه هاي آنها از پيوستن به اين سايت ها، تفاوت هاي جالب توجهي وجود دارد. نحوه استفاده پنج نسل مختلف کاربران اينترنتي از شبکه هاي اجتماعي، به تفکيک مورد بررسي قرار گرفته است..

نسل جنگ جهاني دوم

نسل جنگ جهاني دوم (WWII Generation) مسن ترين گروه سني کاربران شبکه هاي اجتماعي را تشکيل مي دهند. اين نسل کساني هستند که در زندگيشان جنگ جهاني دوم را تجربه کرده اند و هم اکنون سال هاي کهن سالي عمر خود را سپري مي کنند.
اين نسل در مواجه با شبکه هاي اجتماعي بيشترين استفاده را از فيس بوک و کمترين استفاده را از لينکدين دارند. جنگ جهاني دومي هاي شبکه اجتماعي باز، 90 درصد کاربر فيس بوک، 23 درصد ماي اسپيس، 17 درصد توئيتر و چهار درصد لينکدين هستند. استفاده اندک اين نسل از ماي اسپيس و لينکدين، از نکات قابل توجه است. ماي اسپيس، شبکه اجتماعي مناسب با روحيات جوانان است که اعضاي اين نسل در روزهاي کهن سالي عمرشان، علاقه اي به استفاده از آن ندارند و لينکدين هم شبکه اجتماعي کاري - تجاري است و از آنجايي که اعضاي اين نسل اغلب بازنشسته هستند و از بازار کار فاصله گرفته اند، رغبت چنداني به آن نشان نمي دهند.اين نسل در دلايل استفاده از شبکه هاي اجتماعي، تفاوت هاي قابل توجهي با ساير نسل ها دارد. همانند ساير نسل ها انگيزه درتماس بودن با دوستان با 57 درصد، عمده ترين دليل پيوستن جنگ جهاني دومي ها به اينگونه سايت ها است. انگيزه درتماس بودن با خانواده با 51 درصد، در اين نسل بيشتر از سايرين ديده مي شود و نشان دهنده توجه بيشتر آنها، به نهاد خانواده است. انگيزه هاي سرگرمي و کاري نيز در اين نسل کمتر از سايرين به چشم مي خورد؛ که اين تفاوت ها هم، به اقتضاي سن و سال جنگ جهاني دومي ها اتفاق افتاده است. همچنين 60 درصد آنها گفته اند دعوت شدن از جانب يک آشنا از دلايل عضو شدنشان در شبکه هاي اجتماعي است، که نشان دهنده اهميت بالاي اعتبار آشنايان براي آنهاست.

نسل انفجار جمعيتي

نسل ببي بومرز (Baby Boomers) که در فارسي با عناوين نسل انفجار جمعيتي يا نسل پرزايي هم ترجمه شده است، به متولدين سال هاي پس از جنگ جهاني دوم گفته مي شود. با پايان جنگ جهاني دوم سربازان بازگشته از جنگ، توليد انبوه فرزند را در پيش گرفتند تا متولدين اواسط دهه چهل تا دهه شصت ميلادي به نسل پر جمعيتي تبديل شوند.
اين نسل بيشترين استفاده را از شبکه اجتماعي فيس بوک دارد. 73 درصد کاربر فيس بوک، 40 درصد عضو ماي اسپيس، 13 درصد عضو توئيتر و 13 درصد عضو لينکدين، آمار استفاده نسل انفجار جمعيتي از شبکه هاي اجتماعي است. استفاده اين نسل از لينکدين هرچند با 13 درصد کمتر از ساير شبکه هاي اجتماعي است، ولي نسبت به ساير نسل ها ميزان قابل توجهي است. در بين پنج نسل مورد مطالعه، نسل هاي انفجار جمعيتي و نسل ايکس با 13 درصد، بيشترين مقدار استفاده از لينکدين را دارند. با توجه به اينکه اعضاي اين دو نسل بيشترين مقدارنيروي کاري شاغل و آماده اشتغال را تشکيل مي دهند، استفاده بيشتر از آنها از يک شبکه اجتماعي تجاري، طبيعي است.
62 درصد اعضاي نسل انفجار جمعيتي، از دلايل عضو شدن در شبکه هاي اجتماعي را، امکان در تماس بودن با دوستان ذکر کرده اند که مهم ترين انگيزه اين نسل محسوب مي شود. دلايلي از قبيل سرگرمي با 38 درصد، تماس با خانواده 47 درصد، دعوت شدن از جانب يک آشنا 46 درصد هم، از ديگر انگيزه هاي اين نسل محسوب مي شوند. همچنين انگيزه هاي کاري براي عضويت در شبکه هاي اجتماعي در اين نسل، بيشتر از ديگر نسل ها ديده مي شود. 12 درصد آنها در تماس بودن با شبکه کاري را به عنوان دليل ذکر کرده اند که درمقايسه با نسل هاي قبلي و بعدي رقم قابل توجهي است ونشان دهنده نگاه بيشتر کاري و تجاري اين نسل به شبکه هاي اجتماعي است.

نسل ايکس (X)

متولدين دهه 60 ميلادي تا اواخر دهه هفتاد ميلادي، نسل ايکس (Generation X) را تشکيل مي دهند. تولد نسل ايکس با تحولات اجتماعي فراواني در دنيا همراه بود که سرآغاز شکل گيري سبک زندگي جديدي شد. در دوران تولد اين نسل بود که شکل ها اوليه تکنولوژي هاي جديد ارتباطي، کم کم سر و کله شان پيدا شد و جاي خود را در زندگي بشري باز کردند. نسل ايکسي ها همانند دو نسل قبل از خودشان بيشتر کاربر فيس بوک هستند. کاربران نسل ايکسي شبکه اي اجتماعي، 76 درصد از فيس بوک، 57 درصد ماي اسپيس، 18 درصد توئيتر و 13 درصد لينکدين استفاده مي کنند. نسل ايکسي ها با 18درصد استفاده از توئيتر در عضويت اين سرويس ميکروبلاگ، جلوتر از ساير نسل هاي قبل و بعد از خودشان قرار گرفته اند. استفاده 13 درصدي آنها از لينکدين هم، رقم قابل توجهي است که آنها را در کنار نسل انفجار جمعيتي ها به کاربران اصلي اين شبکه اجتماعي تبديل کرده است.
نسل ايکسي ها همان طور که در ميانه پنج نسل مورد مطالعه قرار گرفته اند، درصد دلايلشان براي عضويت در شبکه هاي اجتماعي نيز در ميانه نسل هاي ديگر قرار گرفته و از جنبه ويژگي مشخصي براي تمايز آنها وجود ندارد. در تماس بودن با دوستان 71 درصد، سرگرمي 51 درصد، تماس با خانواده 40 درصد، دعوت شدن از جانب يک آشنا 30 درصد، تماس با همکلاسي ها 27 درصد، تماس با شبکه کاري شش درصد و جست و جوي شغلي چهار درصد دلايل نسل ايکسي ها براي عضويت در اين سايت هاست. تنها رقم شش درصد از اعضاي اين نسل که با انگيزه توسعه کسب و کار به شبکه هاي اجتماعي پيوسته اند، برتري آنها نسبت به نسل هاي ديگراست.

نسل واي (Y)

نسل واي (Generation Y) متولدين 1980 تا اواسط دهه نود را شامل مي شوند. به اين گروه سني نسل هزاره هم گفته مي شود و عمدتاً فرزندان نسل انفجار جمعيتي ها هستند. ابزارهاي جديد اتباطي در دوران نسل وايي ها، به آن درجه از گستردگي رسيده بود تا نسلي مسلط به تکنولوژي هاي نوين ارتباطي شکل بگيرد.
برخلاف سه نسل قبلي که استفاده از فيس بوک را به سايرشبکه هاي اجتماعي ترجيح مي دادند، ماي اسپيس سايت محبوب نسل وايي ها است. 75 درصد ماي اسپيس، 65 درصد فيس بوک، 14 درصد توئيتر و 9 درصد لينکدين، آماراستفاده اين نسل از شبکه هاي اجتماعي است. استفاده 75 درصدي کاربران شبکه هاي اجتماعي اين نسل از ماي اسپيس، حتي آنها را از نسل بعد از خودشان نيز جلو انداخته تا نسل وايي ها به جدي ترين استفاده کنندگان از شبکه اجتماعي ماي اسپيس تبديل شوند.
مرور دلايل پيوستن اين نسل به شبکه هاي اجتماعي نشان مي دهد در آنها، انگيزه هاي سرگرمي و ارتباط با دوستان، پر رنگ تر از نسل هاي قبل و انگيزه هاي کاري و تجاري کم رنگ تر از نسل هاي قبلي است. جمعيت جوانان نسل واي، 82 درصد به منظور تماس با دوستان، 61 درصد سرگرمي، 40 درصد تماس با خانواده، 22 درصد دعوت شدن از جانب يک آشنا، 40 درصد تماس با همکلاسي ها، سه درصد تماس با شبکه کاري، سه درصد جستجوي شغلي و يک درصد گسترش کسب و کار، عضو شبکه هاي اجتماعي شده اند. انگيزه تماس با همکلاسي ها با 40 درصد در نسل واي بيشتر از ساير نسل ها ديده مي شود.

نسل زد (Z)

نسل زد (Generation Z) را نسل اينترنت يا نسل شبکه هم نام گذاري کرده اند. اين نسل متولدين اواسط دهه 90 ميلادي به بعد هستند. نسل زدي ها آخرين فرزندان نسل انفجارجمعيتي ها يا فرزندان نسل ايکسي ها محسوب مي شوند. جوان ترين نسل استفاده کننده از شبکه هاي اجتماعي، درروزگاري متولد شده اند که همه عرصه هاي اجتماعي - اقتصادي تحت تاثير فضاي شبکه اي دگرگون شده و شبکه هاي ارتباطي نقش اساسي در زندگي اين عصر بازي مي کنند. نوجوانان عمدتاً 13-14 ساله نسل زد همانند نسل وايي ها، استفاده از ماي اسپيس را به فيس بوک ترجيح مي دهند. 65 درصد آنها کاربرماي اسپيس، 61 درصد کاربر فيس بوک و تنها 9 درصد آنها کاربر توئيتر هستند. استفاده محدود نسل زد از توئيتر کمتر از نسل هاي قبلي است و نشان دهنده بي علاقه گي اين نسل به اين سرويس ميکروبلاگ است. آمار استفاده کنندگان نسل زدي از لينکدين هم رقم صفر درصدي است که با توجه به سن پايين اعضاي اين نسل که اغلب آنها هنوز دانش آموز هستند و وارد بازار کار شده اند طبيعي است.
در بين دلايل پيوستن به شبکه هاي اجتماعي، رقم بالاي درصد تماس با دوستان نسبت به تماس با خانواده، در اين نسل است. 93 درصد نسل زدي ها در تماس بودن با دوستان را به عنوان يکي از دلايلشان ذکر کرده اند که بيشترين رقم، در مقايسه با ساير نسل هاست و در مقابل تنها 27 درصد در تماس بودن با خانواده را به عنوان دليل عضويت در شبکه هاي اجتماعي ذکرکرده اند که کمترين ميزان در ميان نسل هاست. همچنين 91 درصد نسل زدي ها سرگرمي را از انگيزه هايشان از فعاليت در اين سايت ها اعلام کرده اند که بيشتر از همه نسل هاي پيش از آنهاست.
استفاده کابران امریکایی شبکه های اجتماعی از این سایت ها براساس تفاوت نسل ها

  

فیس بوک

مای اسپیس

توییتر

لینکدین

جنگ جهانی دومی ها

90%

23%

17%

4%

انفجار جمعیتی ها

73%

40%

13%

13%

نسل ایکس

76%

57%

18%

13%

نسل وای

65%

75%

14%

9%

نسل زد

61%

65%

9%

0%


:Sourse
"Anderson Analytics, "Social Network Service (SNS) A&U Profiler
Provided to emarketer. Com, july 13, 2009

دلایلی که کاربران شبکه های اجتماعی عضو این سایت ها شده اند بر اساس تفاوت نسل ها

  

جنگ جهانی دومی ها

انفجار جمعیتی ها

نسل ایکس

نسل وای

نسل زد

مجموع

تماس با دوستان

57%

62%

71%

82%

93%

75%

به منظور سرگرمی

30%

38%

51%

61%

91%

55%

تماس با خانواده

51%

47%

40%

40%

27%

41%

از جانب یک آشنا دعوت شدم

60%

46%

30%

22%

22%

30%

تماس با همکلاسی ها

10%

12%

27%

40%

39%

30%

تماس با شبکه کاری

2%

12%

6%

3%

-

5%

جستجوی شغلی

1%

10%

4%

3%

-

4%

توسعه کسب و کار

4%

4%

6%

1%

-

3%

سایر موارد

5%

3%

6%

4%

6%

5%


:Sourse
"Anderson Analytics, "Social Network Service (SNS) A&U Profille
Provided to emarketer.com, July 13, 2009

منبع:نشريه دنياي کامپيوترو ارتباطات ،شماره 81
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
خوش آمدید پشتیبانی ali373420@gmail.com 09375537261 دفتر مرکزی اصفهان
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟
    جست و جو
    Google



    در اين وبلاگ
    در كل اينترنت  
    کاری ازسایت هرچی خواستی

    آمار سایت
  • کل مطالب : 341
  • کل نظرات : 75
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 810
  • آی پی امروز : 13
  • آی پی دیروز : 90
  • بازدید امروز : 19
  • باردید دیروز : 1,205
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 2,055
  • بازدید ماه : 1,224
  • بازدید سال : 59,968
  • بازدید کلی : 674,252
  • پیشواز

      

    آوای انتطار همراه اول 

     

    آهنگ پیشواز ایرانسل

    سایت های مورد نیاز

    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    mwuor4ujura1de1br4c.png 
    کتاب های ششم +دانلود
    دانلود کتاب‌های درسی
    mwuor4ujura1de1br4c.png
    پویا نمایی

    mwuor4ujura1de1br4c.png

    نرم افزار

    mwuor4ujura1de1br4c.png

    نرم افزار های مفید


    toplistدانلود تقویم سال 1392
    تقویم سال 1392 برای کامپیوتر و موبایل
    toplistدانلود IDM
    نرم افزار مدیریت دانلود
    toplistدانلود ویندوز 8 و 7 و XP
    ویندوز سون , ویندوز 8,ویندوز سرور
    toplistدانلود adobe flash player
    نرم افزار اجرای فایل های فلش
    toplistدانلود مرورگر موزیلا فایرفاکس
    نرم افزار مرورگر وب قدرتمند،بی نظیر و رایگان
    toplistمرورگر اينترنت اكسپلورر
    دانلود اینترنت اکسپلورر ورژن 8-9-10
    toplistدانلود Google Chrome
    مرورگر وب قدرتمند شرکت گوگل
    toplistمرورگر Opera
    مرورگر وب قدرتمند opera
    toplistدانلود یاهو مسنجر
    پرطرفدارترین ومحبوب ترین نرم افزار چت
    toplistدانلود Winrar
    بهترین نرم افزار فشرده سازی فایل
    toplistFoxit Reader 5.4.5.01242
    نرم افزار مشاهده فایل PDF
    toplistدانلود Kmplayer
    پلیر محبوب برای مشاهده انواع ویدیو
    toplistدانلود Winamp
    toplistمحصولات Nero
    toplistمحصولات ناد32
    toplistمحصولات کسپراسکی
    toplistمحصولات مکافی
    toplistمحصولات نورتون
    toplistمحصولات Avira
    toplistآنتی ویروس Avast
    toplistمحصولات BitDefender
    toplistمحصولات AVG
    toplistمحصولات Xilisoft
    toplistمحصولات MAGiX
    toplistمحصولات Wondershare
    toplistمحصولات Ashampoo
    toplistمحصولات PGWARE
    toplistTuneUp Utilities
    toplistمحصولات AVS
    toplistمحصولات CyberLink